Istoric

Shape1
Shape2

Odata cu reforma invatamantului medical superior (1948) are loc reorganizarea sectiei clinice de chirurgie buco-maxilo-faciala de la Spitalul „Colentina”, ca unitate spitaliceasca autonoma, de monospecialitate (1949), avand locatia in fostul sediu al Ministerului Sanatatii din Calea Plevnei nr.17-21, cladire inaugurata in 1935, locatie unde spitalul functioneaza si la momentul actual.

Reprezentand baza invatamantului superior medico-dentar, unitatea sanitara a purtat cateva decenii denumirea improprie de „spital de stomatologie”. Incepând cu data de 14 august 2006, prin Ordin al Ministrului S?natatii, unitatea si-a schimbat denumirea in Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facial? „Prof. Dr. Dan Theodorescu”, act de reparatie morala prin care a fost redat specialitatii locul pe care il merita in cadrul serviciilor de asistenta medicala.

In prezent, Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Faciala „Prof.Dr.Dan Theodorescu” ramane singura institutie sanitara de monospecialitate chirurgie oro-maxilo-faciala din tara.